Gå på pub

I dag är det mycket vanligt att man går på nattklubb, bar och pub. Det handlar antingen om att man vill umgås, dricka och äta gott, titta på sport eller att man helt enkelt inte bara vill sitta hemma. Men vad är bra att tänka på när man går på pub?

Se till att äta

Om man ska gå på pub och kanske dricka lite alkohol är det också viktigt att man ser till att äta bra. Äter man inte kan man bli rejält onykter och det går snabbt.

Ha ett gott humör

Ett gott humör är alltid en fördel om man ska ut på en bar eller pub. Om man inte är så glad är det risk att man dricker för mycket och det kan sluta riktigt illa. Om man är lite glad och ser positivt på tillvaron är det också mindre risk för att man hamnar i olika former av bråk och konflikter.

Tänk på åldersgränser

På barer är åldersgränsen 18 år. Om en familj är ute och äter kan barn ofta få vara med, men de får självklart inte dricka alkohol. Ibland kan det dock vara som så att barn inte alls får följa med under de senare kvällstiderna, inte ens i föräldrars sällskap.

Barer kan också ha speciella temakvällar med mera och då kan åldersgränsen vara tillfälligt höjd. Kanske är det en temakväll avsedd för pensionärer och äldre besökare. Det är viktigt att man som besökare respekterar de åldersgränser som finns. Det lönar sig inte att stå och tjafsa med vakter eller liknande. Om det bara skiljer några dagar från åldersgränsen tills dess att man fyller år kan man ofta få smita in i alla fall, men om det rör sig om flera månader är så inte fallet.

Hur kommer du hem?

En sak som kan vara bra att tänka på redan innan man går ut på en bar är hur man ska ta sig hem därifrån. Om man inte ska dricka alkohol kan man förstås ta bilen som vanligt, men i de fall man planerar att dricka något är det inte en speciellt bra idé. Kan man gå eller kanske ta cykeln hem är det ett bra val. Om det finns möjlighet kan man också ta buss eller taxi hem. Det kan vara tryggare om man är ensam. Även om man bara har tagit en enstaka öl är man nog påverkad för att inte köra.